Haku

A study of regulatory policies in recycling - Case copper

QR-koodi

A study of regulatory policies in recycling - Case copper

Kierrätyksen ohjauskeinojen tarkastelu - Case kupari

Työn tarkoituksena oli avustaa Materiaalitekniikan osastolla yläaste- ja lukioikäisille tarkoitetun Teknologia-oppikirjan toimitustyössä sekä laajentaa osoitteesta http://www.edu.fi/oppimateriaalitlteknologia löytyvän oppikirjan yleistajuisempaa kierrätysosuutta.

Diplomityön kirjallisessa osassa kuvaillaan eräitä toiminnassa olevia direktiivejä, kuten sähkö- ja elektroniikkalaiteromua koskevaa WEEE-direktiiviä sekä vaarallisten aineiden käyttöä rajoittavaa RoHS-direktiiviä ja ELV -direktiiviä, jolla säädellään romuajoneuvojen kierrättämistä.

Diplomityössä tarkastellaan kestävän kehityksen periaatetta sekä siihen johtanutta kehitystä, lisäksi muun muassa kestävän kehityksen tueksi luotuja direktiivejä. Työssä kuvataan niitä säätelykeinoja, joilla poliittisesti ja lakien kautta, tai talouden keinoin, ohjataan yksilöiden ja yritysten toimintaa kohti kestävän kehityksen tavoitteita.

Työssä pohditaan lisäksi Equator Principles -periaatteiden vaikutusta uusiin, syntyviin projekteihin rahoituksen kautta sekä suhdetta paikallisiin ja EU-tasoisiin lakeihin. Kierrätystä käsitellään lähinnä sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätyksen kautta, EU:n asettamat vaatimukset romun kierrätysasteesta sekä sen jatkuvasta nostamisesta vaikuttavat suuresti yritysten ja yksityisten henkilöiden kierrätysvelvoitteisiin.

Lopuksi käsitellään erilaisten säätelykeinojen vaikutusta kuparin tuotantoon ja valmistukseen. Kupari valittiin sen suuren merkityksen, hyvin korkean kierrätettävyyden sekä kasvavan kysynnän vuoksi.

Tallennettuna: