Haku

asiakirja

QR-koodi

asiakirja

Tämä aineistosivu on poistettu. Näytetään viimeinen välimuistiin tallennettu versio.

Arkistokokoelma A92021 sisältää 0,11 hyllymetriä Metsähallituksen Kemijärven hoitoalueen arkistoaineistoa vuodelta 1899 1980-luvulle. Aineisto on sijoitettu kolmeen säilytysyksikköön.

Arkisto jakautuu kolmeen Metsänhoitohallituksen/Metsähallituksen toimintaan liittyvään osa-alueeseen: sekalaisiin asiakirjoihin vuosilta 1899-1910, tyhjiin lomakkeisiin ja ohjeisiin vuodelta 1960 aina 1980-luvulle saakka, ja metsähallinnon metsä- ja uittotyöväen majoitusrakennuksia koskevaan aineistoon. Ensin mainittuun ryhmään kuuluu mm. metsälupakirjoja (eli metsäkontrahteja lomakevihkona), kirjeenvaihtoa (kirjekonsepteja) ja hoito- ja hakkuusuunnitelmia, kuten "Yleinen kertomus, hoitosuunnitelmat ja hakkausehdotus Kuikan hoitoloholta Soanlahden kruunun puistoa Wiipurin läänissä" (1900), "Auren hoitoalueen hakkaus-ehdotus Turun ja Hämeen läänien tarkastuspiiriä Hämeen lääniä vuonna 1900", "Yleinen kertomus Sodankylän hoitoalueen VII taksoituspalstasta" (1904). Edelleen sekalaisiin asiakirjoihin sisältyy huutokauppapöytäkirja Suomussalmen hoitoalueelta (1906) ja tukkiluetteloita ("Pertinjärven hoitolohon eteläosan tukkiluettelo", 1899 ja "Kuikan hoitolohon länsiosan tukkiluettelo") sekä painate vuodelta 1899 otsikolla "Graafillinen luettelo metsäotuksien rauhoitusajasta Suomessa vuoden 1898 metsästyslain mukaan" (kaksikielinen, myös ruotsi).

Lomake- ja ohjeluontoiseen aineistoon arkistossa lukeutuvat erilaiset Metsähallituksen ohjeplakaatit mm. taukotupien käyttöön, taukotupien lämmityslaitteistoihin, metsänhoito- ja hakkuutoimenpiteiden väritysmallit ja väriselitykset metsäsuunnitelmakarttoihin merkitsemistä varten, sekä täyttämättömät lomakeniput liittyen puunkorjuusuunnitelmiin, uitettavan puutavaran jäällevarastointiin, uittoyhdistysten (Kemijoki, Iijoki) uittoilmoituksiin, palstan puutavaralajijakaumiin, metsäpalon havaintoilmoituksiin, kämppien peruskorjauksiin ja lisätöihin.

Metsähallinnon metsä- ja uittotyöväen majoitusrakennuksiin liittyvien ulkorakennusten rakennusselitys tarvikeluetteloineen on arkistossa omana kokonaisuutenaan. Arkkitehtuuritoimisto Lappi-Seppälä ja Martas Oy:n koostama nidos (1947) sisältää myös runsaasti ulkorakennusten rakennuspiirustuksia, rakennuksista kuten: sauna, 1-kämppä, kämppäkauppa, 10 ja 20 hevosen tallit, varastorakennus. Saman arkkitehtuuritoimiston kokoamat kaksi muuta nidettä (1947) puolestaan sisältävät Metsähallinnon metsä- ja uittotyöläisten yhteisasunnot (I-III), niiden pääpiirustukset sekä työpiirustukset ja rakennustarvikelaskelmia.

Tallennettuna: