Haku

Työhyvinvointi Helsingin kaupungin arviointi- ja kuntoutusosastolla sekä lyhtyaikaishoito-osastolla: kyselytutkimus työntekijöille

QR-koodi

Työhyvinvointi Helsingin kaupungin arviointi- ja kuntoutusosastolla sekä lyhtyaikaishoito-osastolla: kyselytutkimus työntekijöille

Opinnäytetyön tarkoituksena oli kartoittaa erään Helsingin seniorikeskuksen arviointi- ja kuntoutusosaston sekä lyhytaikaishoito-osaston työntekijöiden työhyvinvointia kyselyn avulla ja tavoitteena oli tuottaa tietoa työhyvinvoinnin tilasta ja antaa esihenkilölle ja työyhteisöille ehdotuksia sen kehittämiseen. Opinnäytetyön menetelmänä oli sekä määrällinen eli kvantitatiivinen tutkimusmenetelmä että laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimusmenetelmä, koska kysely oli puolistrukturoitu. Suljetuille kysymyksille käytettiin määrällistä analyysia ja avoimille laadullista analyysia. Kyselyyn vastasi 18 henkilöä (N=18) vastausprosentin ollessa 60 %. Kysely toteutettiin anonyymisti Webropol-ohjelman avulla syksyllä 2023.

Tutkimustulosten perusteella eniten työntekijöiden työhyvinvointiin vaikutti positiivisesti työvuorosuunnittelu ja työyhteisö. Työhyvinvointiin vaikutti negatiivisesti riittämätön henkilökunta ja ammattitaitoisen henkilökunnan puute. Työhyvinvointia koettiin voivan kehittää työnohjauksella, ammattitaitoisella henkilökunnalla, hyvällä johtamisella, perehdytyksen kehittämisellä ja yhteisöllisyyden vahvistamisella.

Suurin osa työntekijöistä eli 67 % (n=12) koki työnsä sopivan kuormittavaksi ja 72 % (n=13) ei ollut harkinnut vaihtavansa työpaikkaa työn kuormittavuuden takia. Enemmistö eli 56 % (n=10) ei kokenut työhyvinvointinsa laskeneen viimeisen puolen vuoden aikana. Iso osa työntekijöistä eli 34 % (n=6) oli työskennellyt työpaikassa 6 vuotta tai enemmän, eli olivat pitkäaikaisia työntekijöitä. Nämä tulokset puolsivat hyvää työhyvinvointia.

Tallennettuna: