Haku

Pop up -ravintolan perustaminen Ravintolapäiville

QR-koodi

Pop up -ravintolan perustaminen Ravintolapäiville

Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä kuvataan osallistumista Helsingin Ravintolapäiville lauantaina 16.5.2015. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman kattava kuva siitä mitä osallistuminen Ravintolapäiville vaatii ja kuinka onnistunut tapahtuma luodaan. Onnistumisen kriteereinä ovat mm. taloudellisesti kannattava tapahtuma sekä hyvän vastaanoton saava pop up -ravintola. Onnistuneen tapahtuman on yltävä sille asetettuihin tavoitteisiin.

Osallistuminen Ravintolapäiville on rinnastettavissa oman yrityksen perustamiseen. Asiaa ei muuta se, että Ravintolapäivä on yhden päivän kestävä tapahtuma, sillä tässä toiminnallisessa työssä tullaan käymään produktia läpi vaihe vaiheelta aina liikeidean oivalluksesta lopulliseen käytännön toteutukseen jälkitoimenpiteineen. Aivan kuten yrityksen perustaminen myös menestyksekäs osallistuminen Ravintolapäiville vaatii mm. potentiaalisen liikeidean ja sen jalostuksen lopulliseen muotoonsa, kohderyhmän & erinäisten tavoitteiden määrittelyn, kohderyhmänsä tavoittavaa markkinointia, riskien määrittelyn & hallinnan sekä jatkuvaa analysointia onnistumisista & epäonnistumisista ja niihin reagoimista, jälkimarkkinointiakaan unohtamatta.

Pop up -ravintolaa perustettaessa suurennuslasin alla ovat myös onnistumiseen tarvittavat taustavoimat ja ryhmädynamiikan optimointi. Vaihe vaiheelta opinnäytetyössä edetään kohti itse Ravintolapäivää pohtien miksi sitä ollaan perustamassa sekä kenelle halutaan tarjota ja mitä, missä, milloin ja miten. Tammikuussa 2015 syntynyt idea Ravintolapäiville osallistumisesta huipentuu itse Ravintolapäivään saman vuoden toukokuussa, jonka jälkeen analysoidaan vielä tapahtuman onnistuminen asetettuisiin tavoitteisiin nähden.

Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä teoria ja käytännöntoteutus kulkevat rinnakkain läpi opinnäytetyön. Lukijalle on pyritty tarjoamaan mahdollisimman kattava kuva pop up -ravintolan perustamisen vaiheista, ja tuomalla kappaleissa teoriaa ja käytännöntoteutuksen kuvausta vuorottain esiin on pyritty selkeyttämään pop up -ravintolan synnyn vaiheita sekä helpottamaan lukijaa ymmärtämään kirjoittajan tekemiä valintoja.

Tallennettuna: