Haku

Tutkimustyö data-analytiikkayhteistyön kehittämistä ja perehdytystä varten: sisältötarvekartoitus yhteistyöyrityksille suunnattuun verkkomateriaaliin

QR-koodi

Tutkimustyö data-analytiikkayhteistyön kehittämistä ja perehdytystä varten: sisältötarvekartoitus yhteistyöyrityksille suunnattuun verkkomateriaaliin

Hämeen ammattikorkeakoulu, ja sen tarjoama tieto- ja viestintätekniikkaa ja biotaloutta yhdistelevä koulutusohjelma panostaa vahvasti HAMK Design Factoryn järjestämään yritysyhteistyöhön. Yritysyhteistyössä toimialaltaan ja arvoiltaan koulutusohjelmaan soveltuvat lähiseudun yritykset toimivat projektitoimeksiantajina, ja tarjoavat opiskelijoille data-analytiikkaan liittyviä toimeksiantoja. Tämä tutkimustyö tilattiin ja tehtiin kyseisen yhteistyön kehittämiseksi, kartoittaen aiemmin yhteistyöhön osallistuneiden yritysten kokemuksia ja ehdotuksia. Tiedon keräämistä varten luotiin verkkokysely, jonka tarjoamia tietoja täydennettiin henkilöhaastatteluilla. Kokemukset ja ehdotukset koottiin, ja niiden pohjalta tehtiin kehitysehdotuksia tulevia yhteistyöprojekteja varten.

Opinnäytetyön saavuttamia tuloksia suositellaan käytettäväksi verkkopohjaisena perehdytyspakettina, jota voidaan käyttää tulevien data-analytiikkaprojektien yhteydessä ainakin kolmeen eri tarkoitukseen: Nykyisten yhteistyöyritysten tehokkaampaan sitouttamiseen ja ohjeistamiseen, tulevien opiskelijoiden tehokkaampaan ohjeistamiseen, ja tulevien yhteistyökumppanien opastamiseen data-analytiikan mahdollisuuksista, ja oppilaitosyhteistyön eduista yrityksille. Tämä tutkimustyö, ja sen kehitysehdotukset luotiin ottaen huomioon kaikkien osallistuvien tahojen näkökulma: Yhteistyöyrityksen etu, opiskelijan etu, ja oppilaitoksen etu. Tämän lisäksi huomioon otettiin koulutusohjelmassa olennaisessa roolissa olevat ympäristöystävällisyys, ja kestävä kehitys.

Opinnäytetyön tuloksia tiivistettiin perehdytysvideomuotoon, joka suunniteltiin jaettavaksi opiskelijoille ja yhteistyöyrityksien edustajille tulevien projektien alussa. Perehdyttävä videomateriaali tulee tehostamaan yritysyhteistyön sujuvuutta, parantaen projektien myötä saavutettuja tuloksia. Tämän lisäksi tämän opinnäytetyön kehitysehdotukset auttavat markkinoimaan yhteistyötä uusille yhteistyökumppaneille johdatuksena data-analytiikan mahdollisuuksiin yritysjohdossa, ja sitouttamaan nykyisiä yhteistyökumppaneita ottamalla heidän palautteensa huomioon. Opinnäytetyön tulokset tulevat myös auttamaan opiskelijoita ymmärtämään yhteistyötä, ja sen tarjoamia etuja ja mahdollisuuksia entistä paremmin. Suositeltavaa on myös kartoittaa toimeksiantajien ja osallistuneiden opiskelijoiden kokemuksia tämän opinnäytetyön luomilla työkaluilla säännöllisesti myös tulevien projektien jälkeen.

Tallennettuna: