Haku

Perehdyttäminen hotellin turvallisuuden kulmakivenä : Case: Kesähotelli Harju

QR-koodi

Perehdyttäminen hotellin turvallisuuden kulmakivenä : Case: Kesähotelli Harju

Opinnäytetyön tutkimusongelmana oli se, ettei tiedetä, osaako henkilöstö toimia työssään turvallisesti Kesähotelli Harjulla ja kuinka perehdytys on siihen vaikuttanut. Tarkoituksena oli siis selvittää, millaisen pohjan perehdytys luo hotellin turvallisuudelle. Toimeksiantaja oli Jyväskylän Hotellipalvelut Oy, jonka yksi toimipaikka on Kesähotelli Harju.

Tutkimus toteutettiin case-tutkimuksena eli tapaustutkimuksena, jossa käytettiin kirjallisia lähteitä, haastatteluja ja havainnointia. Tutkimuksessa käytettiin myös opinnäytetyön tekijöiden omaa tietämystä kyseisessä hotellissa työskentelystä. Haastattelut tehtiin tammikuussa 2014 yrityksen esimiehelle ja vanhoille työntekijöille. Havainnointi suoritettiin kesällä 2013. Haastattelujen, havainnoinnin ja omien kokemusten pohjalta esille tulleita teemoja vertailtiin.

Tutkimustuloksista ilmeni, että turvallisuuden nykytila Kesähotelli Harjulla oli kohtalainen. Tämä johtui siitä, ettei turvallisuusasioihin oltu kiinnitetty erikseen huomiota. Selvisi, että perehdytyksellä oli ratkaiseva merkitys hotellin henkilökunnan turvallisuusosaamiseen ja siten koko hotellin turvallisuuteen. Erityisesti huomiota tulisi kiinnittää perehdytyksen johdonmukaisuuteen ja perehdytysmateriaaleihin sekä pelastustilanteessa toimimiseen käytännössä. Myös tiedonkululla oli merkitystä turvallisen työtavan omaksumiseen.

Tulosten perusteella tehtiin perehdytyksen parantamiseksi kehitysehdotuksia, jotka annettiin toimeksiantajalle. Toimeksiantajalle koottiin turvallisuusohjeet Kesähotelli Harjulla toimimiseen ja perehdyttämisen tarkistuslista johdonmukaisuuden varmistamiseksi. Vaikka tapaustutkimuksen tuloksia ei voida yleistää, voidaan tutkimustuloksia hyödyntää myös muissa hotelleissa ja palvelualan yrityksissä soveltuvin osin.

Tallennettuna: