Haku

Käsihygienian toteutuminen Partalanmäen palvelukodin Onnela-solussa

QR-koodi

Käsihygienian toteutuminen Partalanmäen palvelukodin Onnela-solussa

Suurin osa hoitotyössä ilmenevistä infektioista leviää käsien välityksellä eli kosketustartuntana. Oikein toteutetun käsihygienian avulla suojaudutaan mikrobeilta, ja pyritään ehkäisemään niiden leviäminen hoitajasta potilaaseen ja toisin päin hoitotoimenpiteiden ja potilaskontaktien aikana.

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää hoitajien käsihygienian toteutumista hoitotoimenpiteiden aikana ja potilaskontakteissa Partalanmäen palvelukodin Onnela-solussa. Tavoitteena oli tuottaa tietoa käsihygienian toteutumisesta Onnela-solussa. Tutkimus on laadultaan kvantitatiivinen, ja se toteutettiin havainnointimenetelmää käyttäen.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että hoitajien kädet olivat hyväkuntoiset ja koruttomat. Turhaa käsien saippuapesua ei suoritettu. Käsien desinfektio toteutui ennen ja jälkeen potilaskontaktin- ja toimenpiteen erittäin hyvin. Suojakäsineitä käytettiin suositusten mukaisesti. Eniten puutteita käsihygienian toteutuksessa havaittiin käsihuuhteen hieromiseen käytetyssä ajassa ja käsien hieromisessa kuivaksi asti sekä sormenpäiden ja peukalonhankojen desinfektiossa.

Tutkimuksessa saatuja tuloksia voidaan hyödyntää Onnela-solun sekä eri hoitoalan työpaikkojen mahdollisten koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tallennettuna: