Haku

Vuorovaikutus, avoimuus, palautteen saaminen ja antaminen sekä niiden kehittäminen Itä-Lapin työvoimatoimistossa

QR-koodi

Vuorovaikutus, avoimuus, palautteen saaminen ja antaminen sekä niiden kehittäminen Itä-Lapin työvoimatoimistossa

Opinnäytetyön kuvaus: Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Itä-Lapin työvoimatoimiston henkilökunnan mielipiteitä vuorovaikutuksesta, avoimuudesta, palautteen saamisesta ja antamista sekä niiden kehittämisestä. Opinnäytetyöni liittyy osana Lapin TE-keskuksen työhyvinvointihankkeeseen.

Teoreettinen ja käsitteellinen esittely: Teoreettisessa osuudessa olen käsitellyt yksilöä työyhteisössä, työyhteisöä ja sen kehittämistä, organisaatiota sekä organisaatiokulttuuria. Lisäksi olen avannut vuorovaikutuksen, avoimuuden sekä palautteen saamisen ja antamisen käsitteitä ja merkitystä.

Metodologinen esittely: Tutkimukseni oli määrällinen lomaketutkimus. Aineiston keräsin Digium-verkkokyselyn avulla, jossa oli monivalintakysymyksiä, asteikkokysymyksiä sekä avoimia kysymyksiä.

Keskeiset tutkimustulokset: Tuloksista kävi ilmi, että työntekijät kokivat vuorovaikutuksen, avoimuuden sekä palautteen saamisen ja antamisen olevan tyydyttävällä tasolla. Enemmistö koki, että työyhteisössä ei ole riittävästi keskinäistä vuorovaikutusta. Toivottiin enemmän yhdessäoloa sekä avoimuutta asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon sekä työntekijöiden kuuntelemista. Kehityskeskustelut koettiin avoimiksi. Enemmistö koki myös saavansa positiivista ja kehittävää palautetta työtovereilta ja esimiehiltä.

Johtopäätökset: Työyhteisö elää tällä hetkellä muutoksessa, mikä vaikuttaa oleellisesti työntekijöiden työhön ja työssä jaksamiseen. Työtehtäviä keskitetään ja priorisoidaan, mikä luo osaltaan epävarmuutta. Työyhteisö on toiminut alueellisena vasta muutaman vuoden, minkä vuoksi yhteisiä malleja ei vielä ole välttämättä luotu. Vuorovaikutuksessa, avoimuudessa sekä palautteen saamisessa ja antamisessa on edelleen kehitettävää, kun asiat on ensin tiedostettu

Tallennettuna: