Haku

Destination image : Case Study: Porto and Accessibility

QR-koodi

Destination image : Case Study: Porto and Accessibility

Kohdeimago ja esteettömyys Tapaustutkimus Porto, Portugali

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia Porton imagoa matkailukohteena, sekä tavallisten matkailijoiden näkökulmasta, että niiden joilla on fyysisiä rajoitteita matkan aikana. Tavoitteena oli verrata tuloksia näistä kahdesta eri näkökulmasta, sekä verrata tuloksia aiempaan tutkimukseen Porton imagosta ja löytää mahdollisia eroavaisuuksia näiden kahden välillä. Tutkimus suoritettiin Porton kaupungissa, Portugalissa kesällä/syksyllä 2015.

Tutkimus oli suurelta osin kokeellinen, sillä vastaavia tutkimuksia joissa olisi yhdistetty matkakohdeimago ja esteettömyys, ei löytynyt. Tutkimusmenetelmät olivat laadullisia ja määrälisiä ja aineistoa kerättiin oikeilta matkailijoilta, online-kyselyn kautta ja kaupungin tärkeimmiltä turistialueilta jakamalla kyselyä paperiversiona. Kysely pohjautuu Echtnerin ja Ritchien (1991) holistiseen matkakohdeimago-malliin, johon on liitetty esteettömyyttä käsitteleviä kysymyksiä. Kysely koostuu neljästä osiosta, joihin sisältyy kysymyksiä matkailijasta, avoimia kysymyksiä kaupungista, sekä loman eri komponenttien arviointia.

Tutkimus oli pääosin onnistunut, vaikka osa työtä jätti tilaa mahdollisille jatkotutkimuksille. Voidaan vetää johtopäätös että Porton imago on selvästi kietoutunut portviinin, kulttuurin ja kaupungin historian ympärille. Yleisesti ottaen matkailijat olivat tyytyväisiä myös esteettömyyden tasoon kaupungissa. Kyselyyn vastanneiden määrä oli suhteellisen pieni, joten täydellisiä johtopäätöksiä koskien matkailijoita joilla on rajoitteita ei voida vetää. Kyselyn tuloksena selvisi alueita, jotka keräsivät enemmän negatiivisia vastauksia, kuten liikkuvuus kaupungissa. Kaikki kyselyyn vastanneet olivat kuitenkin tyytyväisiä lomaan kokonaisuutena.

Tämä opinnäytetyö tarjoaa joitain oivalluksia aiheesta ja hyvän pohjan jatkotutkimuksiin. Tämän tutkimuksen aiheet ovat merkittäviä matkailualalla työskenteleville ja ne tulisi ottaa huomioon matkailun suunnittelussa ja kehittämisessä. Tämän opinnäytetyön tulokset voivat olla hyödyllisiä vastaavia aiheita tutkiville, matkailualan toimijoille Portossa sekä ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita esteettömyydestä tai matkakohdeimagosta.

Tallennettuna: