Haku

Ravintola Dexin kahvilatuotevalikoiman suunnittelu : Kestävä kehitys näkökulmana

QR-koodi

Ravintola Dexin kahvilatuotevalikoiman suunnittelu : Kestävä kehitys näkökulmana

Opinnäytetyömme on tehty Ravintola Dexille, joka avataan asiakkaille syksyllä 2011. Ravintola Dexi tulee toimimaan Kasarmin kampuksen ravintolapalveluiden alaisuudessa. Tavoitteenamme oli suunnitella terveellinen ja monipuolinen kahvilatuotevalikoima, jonka yhtenä näkökulmana oli lähiruoka.

Työmme tilaajana oli Kasarmin kampuksen ravintolapalveluiden palvelupäällikkö Minna-Mari Mentula. Tilaajamme toiveena oli saada toimiva kahden viikon kiertävä lista kahvilatuotevalikoimasta. Tilaaja antoi meille vapauden suunnitella haluamamme listan, ainoana toiveena oli, että lisäisimme kasvistuotteisiin proteiinin lähteitä.

Olemme käyttäneet sekä kvalitatiivisia että kvantitatiivisia tutkimusmenetelmiä osana opinnäytetyötäm-me. Ravintola Tallissa työskennellyt markkinoinnin opiskelija teki kampuksen opiskelijoille ja työnteki-jöille kyselyn kartoittaakseen asiakkaiden toiveet kahvilatuotevalikoimasta. Käytimme tätä kyselyä poh-jana tuotevalikoiman suunnittelussa. Haastattelimme tilaaja yrityksestä kahta eri henkilöä, jotta saisimme mahdollisimman kattavan mielipiteen tuotevalikoimastamme.

Toteutimme kahvilavalikoiman kokeilut ja vakioinnin Ravintola Tallin opetuskeittiössä. Käytimme pai-kalla olleita henkilökuntaa ja opiskelijoita tuotteiden arvioinnissa. Teimme Ravintola Dexille tuotekansion, johon laitoimme tuotteiden reseptit, valokuvat sekä annoskortit. Hinnoittelimme tuotteet toimeksiantajalle valmiiksi yhdessä sopimallamme myyntikatteella sekä opiskelijahinnalla.

Työstämme on hyötyä toimeksiantajallemme paljon, koska Ravintola Dexi on uusi kokonaisuus, jossa ei ole vielä valmista tuotevalikoimaa. Valmista tuotevalikoimaa on helppo muokata uuteen konseptiin sopi-vaksi.

Tallennettuna: