Haku

Ensihoitopalvelussa toimivien valmiudet rytmihäiriöiden tunnistamisessa Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksessa

QR-koodi

Ensihoitopalvelussa toimivien valmiudet rytmihäiriöiden tunnistamisessa Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksessa

Sydämen rytmihäiriöiden tunnistaminen korostuu ensihoitopalvelussa työskentelevillä henkilöillä. On tärkeää, että ensihoitopalvelussa oleva työntekijä tunnistaa sydämen rytmihäiriöt ja osaa reagoida niihin sekä hoitaa niitä oikein. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen ensihoitopalvelussa työskentelevien henkilöiden osaamista eri rytmihäiriöiden tunnistamisessa. Tarkoi-tuksena oli tutkia, miten ammattitutkinto, työkokemus sekä pätevyystaso vaikuttavat sydämen rytmihäi-riöiden tunnistamiseen.

Aineisto kerättiin sähköpostikyselynä Webropol-ohjelmaa apuna käyttäen. Tutkimus toteutettiin kvanti-tatiivista tutkimusmenetelmää käyttäen. Kysely lähetettiin kaikille 160:lle ensihoitopalvelun työntekijälle, ja heistä 79 henkilöä vastasi kyselyyn. Kysely suoritettiin 20. maaliskuuta – 8. huhtikuuta 2012. Tutkimus koostui monivalintakysymyksistä koskien taustatietoja ja sydämen rytmejä, avoimia kysymyksiä ei ollut. Tutkimustulokset havainnollistettiin kuvioin ja esitettiin prosentteina.

Tutkimuksen tuloksena voitiin todeta, että koulutustasolla ja työkokemuksella on vaikutusta sydämen rytmien tunnistamiseen. Tutkimuksen tavoitteena oli saada tämänhetkinen yleiskuva ensihoidossa työs-kentelevien osaamisen tasosta sydämen rytmihäiriöiden tunnistamisessa ja organisaatiolle tieto mahdolli-sesta lisäkoulutustarpeesta. Kehittämisen aiheeksi nousi kaikissa ammattiryhmissä, työikä- sekä päte-vyystasoryhmissä lisäkoulutuksen tarve.

Tallennettuna: