Haku

ESL-maidon ja -kerman käsittelymenetelmät

QR-koodi

ESL-maidon ja -kerman käsittelymenetelmät

Tekijä(t) Otsikko

Sivumäärä Aika Leila Tuori-Laukkonen ESL-maidon ja -kerman käsittelymenetelmät

25 sivua + 4 liitettä 6.11.2016 Tutkinto Laboratorioanalyytikko (AMK) Koulutusohjelma Laboratorioala Ohjaaja(t) Lehtori Mikko Halsas Tuotantopäällikkö Sari Lundahl

Opinnäytetyö tehtiin Hämeenlinnan Osuusmeijerille, ja sen tarkoituksena oli antaa kokonaiskuva ESL-maitojen ja -kermojen käsittelymenetelmistä prosessissa.

Teoriaosuudessa käsiteltiin maidon ultra- ja nanosuodatusta sekä maidon ja kerman käsittelyä yleisesti sekä laktoosittomien ja vähälaktoosisten maitotuotteiden valmistusta.

Opinnäytetyön kokeellisessa osassa perehdyttiin ESL-laitteiston ajoon ja UF- ja NF-laitteistojen pesuihin tuotannon jälkeen. Johtopäätöksissä käytiin läpi puutteita, joita opinnäytetyö toi esiin suodatuksen ja laitteiston osalta. Näiden tuloksien avulla saatiin parannettua laitteiden ja pesujen ominaisuuksia meijerillä.

Hämeenlinnan Osuusmeijerissä työn tuloksia tullaan hyödyntämään omavalvontasuunnitelman päivittämisessä. Opinnäytetyön pohjalta tehdyn ohjeistuksen avulla varmistetaan, että ESL työni oikean suorittamisen periaatteet ja yksityiskohdat ovat kaikkien saatavilla. Tällöin käytännöt ovat yhdenmukaiset.

Tallennettuna: