Haku

Palveluiden kehittäminen ryhmämajoituksen kautta, case: Dream Hostel & Hotel

QR-koodi

Palveluiden kehittäminen ryhmämajoituksen kautta, case: Dream Hostel & Hotel

Tämän opinnäytetyön lopullisena tavoitteena oli kehittää Dream Hostel & Hotellin palveluita ryhmämajoituksen kautta yhteistyössä kyseisen yrityksen kanssa. Työn tarkoituksena oli siis ensin perehtyä yrityksen ryhmäasiakkaiden tyytyväisyyteen kyselytutkimuksen avulla ja selvittää sitä kautta, mitä parannettavaa palveluissa olisi. Kyselytutkimuksella lähdettiin hakemaan vastausta seuraaviin tutkimuskysymyksiin: Ovatko Dream Hostel & Hotellin ryhmäasiakkaat olleet tyytyväisiä yrityksen tuotteisiin ja palveluihin? Ovatko asiakkaat jääneet kaipaamaan jotakin yrityksen tuotteilta tai palveluilta? Olisiko Dream Hostel & Hotellin ryhmäasiakkailla kehitysehdotuksia tai toiveita, joiden avulla yritys voisi parantaa tuotteitaan ja palveluitaan?

Opinnäytetyön teoriaosassa perehdyttiin tarkemmin aiheeseen liittyviin käsitteisiin ja aiheen teoriataustaan. Teoriaosan alussa tarkennettiin peruskäsitteitä kuten matkailu, majoitustoiminta ja palvelu. Näistä käsitteistä siirryttiin kertomaan tarkemmin muun muassa palvelun laadusta, palvelupolusta, palvelumuotoilusta ja segmentoinnista. Lisäksi teoriaosassa käsiteltiin asiakaskokemusta ja asiakastyytyväisyyttä.

Tutkimus toteutettiin siis kvalitatiivisena kyselytutkimuksena, joka lähetettiin jälkikäteen yrityksessä kesä-joulukuun 2016 aikana vierailleille ryhmille. Kyselylomake lähetettiin ryhmien varauksentekijälle sähköpostitse, ja heitä pyydettiin myös välittämään kyselyä ryhmänsä muille jäsenille. Kysely toteutettiin Webropol-palvelun avulla kvalitatiivisena internet-kyselynä ja vastaustaikaa oli 16. - 31.12.2016.

Kyselyä lähetettiin lopulta 28 varauksentekijälle, ja vastauksia saatiin yhteensä 13 kappaletta. Kyselyn vastauksista selvisi, että kaiken kaikkiaan Dream Hostel & Hotellin ryhmäasiakkaat olivat olleet tyytyväisiä yrityksen tarjoamiin palveluihin. Kyselyn avulla saatiin myös joitakin yksittäisiä kehitysehdotuksia, joiden perusteella yritys voi tehdä pieniä parannuksia. Toisin sanoen kaikkiin työn alussa asetettuihin tutkimuskysymyksiin saatiin vastaukset.

Tallennettuna: