Haku

Tislaamomatkailun mahdollisuudet Suomessa ja sen vaikutukset ravintolatoimintaan

QR-koodi

Tislaamomatkailun mahdollisuudet Suomessa ja sen vaikutukset ravintolatoimintaan

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia suomalaista tislaamomatkailua, sekä sen mahdollisuuksia toimia matkailuattraktiona sekä sitä, ilmeneekö tislaamomatkailun kasvu mitenkään ravintolatoiminnassa ja jos näkyy, niin miten se vaikuttaa siihen. Tutkimus on sen vuoksi erityislaatuinen, että ilmiötä ei ole tutkittu Suomessa aiemmin.

Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena teemahaastatteluna. Aineisto kerättiin haastattelemalla tislaamoiden ja ravintoloiden avainhenkilöitä, jotka valittiin harkinnanvaraisella otannalla. Haastattelut toteutettiin lokakuussa 2017 ja niihin osallistui kahdeksan henkilöä. Kaikki haastattelut nauhoitettiin ja litteroitiin analysointia varten. Saadut vastaukset analysoitiin jakamalla ne teemojen mukaan ja etsimällä niistä yhtäläisyyksiä sekä eroavaisuuksia. Tutkimusaineiston avulla saatiin hyvä kokonaiskuva kotimaisen tislaamomatkailun tilasta ja sen kasvunäkymistä, suomalaisten juomatuotteiden kasvavasta kysynnästä ulkomailla, mahdollisen alkoholilainsäädännön muutoksen vaikutuksista tislaamo- ja ravintolatoimintaan sekä tislaamoiden myynninedistämiskeinoista.

Kerätyn aineiston pohjalta syntyi kehitysehdotuksia sekä uusia näkökulmia, joita esimerkiksi tutkimukseen osallistuneet yritykset pystyisivät hyödyntämään liiketoimintojensa kehittämisessä, kuten ruotsalaisten potentiaalia tislaamo-matkailijoina.

Tallennettuna: