Haku

Omavalvontasuunnitelma lähiöpubiin : Omavalvontasuunnitelman uusiminen ja kehittäminen Pub Nattarin Yläbaariin

QR-koodi

Omavalvontasuunnitelma lähiöpubiin : Omavalvontasuunnitelman uusiminen ja kehittäminen Pub Nattarin Yläbaariin

Työn tarkoituksena oli laatia uusi omavalvontasuunnitelma Pub Nattarin Yläbaariin. Omavalvonta on ollut lakisääteistä vuodesta 1995 lähtien, jolloin Suomen liityttyä Euroopan unioniin elintarvikehygieniadirektiivin määräys omavalvonnasta sisällytettiin lainsäädäntöön. Laki edellyttää, että omavalvontasuunnitelma tulee löytyä kirjallisena omavalvontasuunnitelmana, jossa elinkeinonharjoittaja on selvittänyt tuotteidensa käsittelyyn liittyvät riskikohdat ja sen, miten ne saadaan mahdollisimman pieniksi.

Pub Nattarin vanha omavalvontasuunnitelma laadittiin vuonna 2005, omistajien ostaessa kyseisen liiketilan. Vanha omavalvontasuunnitelma tehtiin ilman asiaan kunnolla perehtymistä, eikä sen päivittämisestä huolehdittu. Ravintolaan oli aika tehdä kunnollinen omavalvontasuunnitelma, joka vastaa elintarvikelain asettamia määräyksiä. Omavalvontasuunnitelman laatimisen apuna käytettiin valmiita mallipohjia, vanhaa omavalvontasuunnitelmaa sekä ravintolan liikeideaa. Omavalvonnan tavoitteet ja eri vaiheet käytiin läpi yhdessä ravintolan omistajan kanssa ja niiden pohjalta laadittiin kokonaan uusi kirjallinen omavalvontasuunnitelma.

Omavalvontasuunnitelma oli tarkoitus laatia selkeäksi ja yhtenäiseksi, joka oli helppo omaksua osaksi ravintolan jokapäiväistä toimintaa. Uuteen omavalvontasuunnitelmaan tuli miettiä kokonaan uudestaan riskienhallinta ja niiden ehkäisy. Lisäksi omavalvontasuunnitelmaan lisättiin useita siihen olennaisesti kuuluvia kohtia. Pub-tyyppisessä ravintolassa niistä tärkeimpänä lisättiin alkoholijuomien omavalvonta.

Uusi omavalvontasuunnitelma on Kangasalan terveysviranomaisen tarkastama ja hyväksymä. Omavalvontasuunnitelma otetaan käyttöön Pub Nattarin Yläbaarissa kesäkuun alusta 2010. Ravintolan vastuuhenkilö on vastuussa siitä, että omavalvontasuunnitelma tulee tutuksi koko ravintolan henkilökunnalle. Omavalvontasuunnitelman avulla kaikilla ravintolassa työskentelevillä on mahdollista olla yhtenäinen käsitys ravintolan oikeista toimintatavoista sekä työhönsä liittyvistä ohjeista. Kirjallista omavalvontasuunnitelmaa voi käyttää apuvälineenä suunniteltaessa tuotteiden ja toiminnan kehittämistä. Omavalvontasuunnitelman toimivuutta tulee arvioida määräajoin ja se tulee päivittää vuosittain tai aina kun tilanne sitä vaatii.

Tallennettuna: