Haku

Rönnin Kesäteatterin oheispalveluiden kehittäminen ja markkinointitutkimus

QR-koodi

Rönnin Kesäteatterin oheispalveluiden kehittäminen ja markkinointitutkimus

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on kehittää Rönnin Kesäteatterin oheispalveluiden toimivuutta ja tutkia kesäteatterin markkinoinnin onnistumista, sekä sitä mistä teatterikatsojat tulevat. Työn toimeksiantajina toimivat Eräjärven Työväen näyttämö ry:n Rönnin Kesäteatteri ja Eräjärven Urheilijat ry:n Rönnin kesäravintola. Kehittämistyötä varten tutkimusmenetelmäksi valittiin kvantitatiivinen tutkimus ja aineiston keräystavaksi havainnointi ja kyselytutkimukset sekä teatterikatsojille että ravintolahenkilökunnalle.

Opinnäytetyön teoriaosassa käsitellään asiakkaan ja tuotteen tuntemista sekä hyvän asiakaspalvelun muodostumista. Rönnin Kesäteatterissa kokeiltiin kesällä 2014 omaa verkkokauppaa ja teoriaosassa tutkitaan yleisesti verkkokaupan merkitystä tulevaisuuden myyntikanavana, sekä sähköisen markkinoinnin merkitystä koko muuttuvassa markkinointimaailmassa. Lopuksi tutustutaan yhteistoiminnan tärkeyteen toiminnan kannalta.

Rönnin Kesäteatterissa tehtiin kehittämistoimia jo kesälle 2014, niiden toimivuutta saatettiin tarkastella asiakastyytyväisyystutkimuksella. Kesäteatterin markkinointia laajennettiin huomattavasti ja tutkimuksen avulla pyrittiin selvittämään sen onnistumista. Tuloksien mukaan asiakkaat olivat tyytyväisiä teatteriin ja sen oheispalveluihin, mutta nostivat kehittämistarpeiksi äänenkuuluvuuden, lippujen myynti- ja varaamistoiminnan, sekä väliaikapalveluiden nopeuttamisen ja vessojen kunnon. Markkinointitutkimuksen avulla saatiin selville että kesäteatterin katsojat tulevat pääosin lähiseudulta, mutta myös todella laajalta säteeltä ympäri Suomen. Tulosten avulla on nähtävissä myös asiakkaiden siirtyminen sähköisiin kanaviin, koska lisääntyvä määrä katsojia hankki lippunsa internetin kautta.

Rönnin Kesäteatterin ja kesäravintolan kannattaisi tehdä enemmän yhteistyötä tuotekehityksen, myynnin ja markkinoinnin kautta. Väliaikapalveluiden tuotteita tulisi kehittää sopivammiksi useammille asiakasryhmille ja niiden omaperäisyyteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota, koska mahdollisuudet tähän ovat olemassa. Yhteistyön tulisi olla jatkuvaa ja ympärivuotista. Vaikka kesäravintolan henkilökunta vaihtuu keväisin, selkeillä sopimuksilla voitaisiin antaa osapuolille toiminnan suunnitteluun ja markkinointiin vapaus ja mahdollisuus jo tärkeänä talvikautena. Markkinoinnissa sähköisten kanavien käyttämistä tulisi kehittää todella paljon ja markkinointia pitäisikin siirtää enemmän verkossa tapahtuvaksi, jolloin sen kustannuksissa saataisiin selviä säästöjä.

Tallennettuna: