Haku

Osaamisen kartoittaminen strategisesti muuttuvassa tilanteessa : Turun ammattikorkeakoulu

QR-koodi

Osaamisen kartoittaminen strategisesti muuttuvassa tilanteessa : Turun ammattikorkeakoulu

Tämä opinnäytetyö toteutettiin Turun ammattikorkeakoulun toimeksiantona. Organisaatio elää strategisessa muutosprosessissa, joka on seurausta paitsi työ- ja elinkeinoelämässä tapahtuneista rakenteellisista muutoksista myös ammattikorkeakoulujärjestelmään tehtävistä uudistuksista. Merkittävimpinä muutoksina korostuvat omistusmuodon muuttuminen juridisesti itsenäiseksi osakeyhtiöksi sekä organisaation vahvempi profiloituminen. Turun ammattikorkeakoulu on asettanut tavoitteekseen antaa monialaista korkeakouluopetusta ja vastata tukimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnallaan Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinoelämän tarpeisiin. Saavuttaakseen tavoitteensa ja varmistaakseen kilpailuasemansa koulutussektorin edelläkävijänä, organisaation on kiinnitettävä huomiota merkittävimpään kilpailuetuun eli osaamisen kehittämiseen. Tämän tutkimuksen tavoitteena on ollut vastata tähän haasteeseen tuottamalla osaamiskartta Turun ammattikikorkeakoululle.

Osaamisen johtaminen edellyttää organisaatiossa vallitsevaa yhteistä käsitystä osaamisen käsitteistöstä. Tutkimuksen aikana selvitettiin mitä osaamisen käsitteistöllä organisaatiossa ymmärretään. Kyselyä seuranneiden työpajojen tarkoituksena oli listata Turun ammattikorkeakoulussa oleva ydinosaaminen, kriittinen osaaminen ja yleisosaaminen. Tutkimukseen sisältyi osaamisenkartoituksen pilotointi Terveyden- ja hyvinvoinnin tulosalueella. Pilotoinnin tuloksia on tarkoitus hyödyntää myöhemmin koko Turun ammattikorkeakoulun kattavana osaamiskartoituksena. Lisäksi tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa kehityskeskusteluihin liitettävä itsearviointilomake.

Koska osaamistiedon dokumentointi on tärkeä osa osaamisen hallinnan kokonaisuutta, asetettiin tutkimuksen tavoitteeksi selvittää Turun ammattikorkeakoulun osaamisen hallinnan tietojärjestelmän hankintatarpeita. Henkilöstölle suunnatulla kyselyllä kartoitettiin niitä tarpeita, joita järjestelmän käyttäjillä on tulevalle järjestelmälle.

Tallennettuna: