Haku

MiniMikkeli-tapahtuman ennakkovalmisteluiden kehittäminen

QR-koodi

MiniMikkeli-tapahtuman ennakkovalmisteluiden kehittäminen

Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää MiniMikkeli-tapahtuman ennakkovalmisteluista nykyistä toimivampi malli. Kyseessä on toiminnallinen kehitystyö, jonka kehitystuloksena on uusi ennakkovalmistelumalli MiniMikkelille.

MiniMikkeli on kuudesluokkalaisille suunnattu työelämään ja yrittäjyyteen liittyvä pelillinen tapahtuma. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Xamk, järjestää tapahtuman yh-dessä Mikkelin kaupungin kanssa. Nykyinen MiniMikkeli-tapahtuman ennakkovalmistelumalli koostuu vahvasti Nuori Yrittäjyys ry:n Pikkuyrittäjät-ohjelman materiaalin ympärille. MiniMikkelin tuottajilla on tavoitteena saada tapahtumasta oma konseptinsa, minkä takia tapahtuma tarvitsee omat ennakkovalmistelunsa. Näin ollen tämä opinnäytetyö on tärkeä MiniMikkeli-tapahtumalle ja sen kehittämiselle.

Opinnäytetyö koostui kolmesta toiminnallisesta osasta: kyselystä, työpajasta ja havain-noinnista. Kysely lähetettiin kevään 2018 tapahtumassa mukana olleille kuudesluokkalaisten opettajille. Kyselyn tavoitteena oli selvittää, mitä mieltä opettajat ovat nykyisistä ennakkovalmisteluista ja miten he mahdollisesti kehittäisivät ennakkovalmistelumallia, jotta se liittyisi nykyistä paremmin itse tapahtumaan. Kyselyn tulosten perusteella kehitettiin työpaja, jonka tarkoituksena oli kehittää yhdessä opettajien kanssa tulevia ennakkovalmisteluita. Työpajan tulosten perusteella kehitettiin opinnäytetyön varsinainen tuotos eli uusi ennakkovalmistelumalli. Uudesta ennakkovalmistelumallista kehitettiin prototyyppi, jota kokeiltiin Kalevankankaan koululla.Tämä kokeilu havainnointiin. Havainnointiin kuului myös kehitystyön aikana kokeiltu vaihtoehtoisen ennakkovalmistelumallin kokeilu Moision koululla.

Opinnäytetyössä käytettiin niin kvantitatiivisia kuin kvalitatiivisia tutkimusmenetelmiä. Työn kehitysmenetelmässä eli palvelumuotoilussa näistä tutkimuksista saatu tieto ja myös itse tutkimusmenetelmät täydensivät toisiaan. Palvelumuotoilu oli hyvä kehitysmenetelmä työlle, sillä sen avulla voi kehittää kehityskohdetta niin käyttäjille kuin tuottajalle sopivammaksi. Erilaisten työssä käytettyjen palvelumuotoilun menetelmien avulla pystyttiin kehittämään viisiportainen ennakkovalmistelumalli, jossa hyödynnetään nykyistä materiaalia. Uusi ennakkovalmistelumalli on nykyistä selkeämpi ja toimivampi malli. Suurimpana erona nykyiseen malliin on se, että kyseessä on MiniMikkelin oma ennakkovalmistelumalli.

Tallennettuna: