Haku

Ravintolan digitaalinen tilausjärjestelmä

QR-koodi

Ravintolan digitaalinen tilausjärjestelmä

Digital Ordering System for Restaurants

Culinar Oy aloitti liiketoimintansa kehittämällä puhtaasti verkkosivuilla toimivan sovelluksen, jota se tarjosi ravintoloille palveluna. Ravintolan asiakas pystyi ravintolan omilta verkkosivuilta tekemään Culinarin sovelluksen avulla ruokatilauksen, jonka ravintola vastaanotti siihen tarkoitukseen tehdyltä verkkosivulta. Verkkosivu tilausten vastaanottamisen välineenä oli kuitenkin ongelmallinen. Ravintoloilta puuttui laite, jonka olisi saanut sovitettua ravintolaan järkevästi ja verkkosivu käyttöympäristönä ei taannut parasta mahdollista käyttökokemusta ja oli altis ongelmatilanteille. Diplomityössä ratkaistiin verkkosivun ongelma kehittämällä verkkosovelluksen kaltainen, tabletilla toimiva mobiilisovellus. Mobiilisovellus tarjoaa ravintolalle paremman käyttökokemuksen ja Culinar Oy:lle paremmat mahdollisuudet hallita ja monitoroida sovelluksen tilaa etänä. Lisäksi tabletti Culinar Oy:n tarjoamana päätelaitteena sopii hyvin ravintolan hektiseen ja ahtaaseen käyttöympäristöön. Lähtökohtaisesti työ koostui olemassa olevan verkkosovelluksen ominaisuuksien siirtämisestä sovelluksen muotoon. Erityisesti tilauksen lähettäminen tabletille muuttui siirryttäessä käyttämään mobiililaitteiden omaa push-ilmoitus teknologiaa. Tämän toteuttamiseksi Culinarin koko verkkoarkkitehtuuria kuitenkin piti uudistaa, jotta uusi sovellus kykeni keskustelemaan Culinarin palvelimien kanssa. Työn edetessä ruoantilausprosessia piti myös parantaa yleisemmällä tasolla kehittämällä uusi käytäntö tilauksille, joita ravintola ei hyväksynyt ajallaan. Työn kehittäminen aloitettiin alkusyksystä 2015 ja saman vuoden alkutalvesta ravintoloilla oli jo käytössä ensimmäinen versio sovelluksesta. Sovellusta kehitettiin aktiivisesti kesään 2016 asti ja tältä väliltä on kerätty dataa sovelluksen toiminnasta ravintolan käytössä. Sovelluksen käyttöönoton ja sen kehittämisen aikana ravintolaan sisään tulevat tilausmäärät kasvoivat ja ravintoloiden vaste tilausten hyväksymiseen pieneni. Hylättyjen tilausten määrä suhteessa hyväksyttyihin tilauksiin pysyi lähestulkoon vakiona koko tämän ajan. Työ onnistui sille asetetuista tavoitteista teknisestä näkökulmasta erinomaisesti. Työn valmistuminen ei kuitenkaan tarjonnut tarpeeksi liiketaloudellista etua Culinar Oy:lle, minkä vuoksi sen aktiiviselle jatkokehittämiselle ei ole tarvetta tulevaisuudessa.

Tallennettuna: