Haku

Muutosjohtamisen haasteet synergiaetuja tavoiteltaessa

QR-koodi

Muutosjohtamisen haasteet synergiaetuja tavoiteltaessa

Tämän työn keskeinen tavoite on tarkastella kahden eri organisaation; Cramo Finland Oy:n ja Cramo Instant Oy:n fuusion myötä käynnistyneen kaluston synergiaprojektin etenemistä ja vaiheita kirjallisuudessa esiintyvien muutosjohtamisteorioiden ja tutkimusten näkökulmasta. Tavoitteena on tutkia missä asioissa on onnistuttu ja epäonnistuttu, sekä kuinka jatkossa muutosta tulisi johtaa, jotta tavoitellut synergiaedut toteutuisivat. Työ ei kuvaa lopputuloksia vaan ottaa kantaa meneillä olevaan projektiin, joka tulee myöhemmin realisoitumaan organisaatiossa kehitteillä olevan ERP-ohjelmiston myötä. Työssä toteutettiin myös koko Suomen henkilöstöä koskeva sähköinen kysely muutosten vaiheista ja tuntemuksista.

Työ jakaantuu tieteelliselle tutkimukselle tyypillisellä tavalla. Ensimmäisessä osiossa kuvataan työn taustaa, tutkimusongelma, tavoitteet ja menetelmät. Teoriaosuudessa kuvataan muutoksen ontologiaa, sekä kerrotaan kuinka ihmiset kokevat muutoksia ja kuinka heitä tulisi johtaa erilaisten toimintamallien avulla. Muutosjohtamisen ongelmat ovat teorian keskeinen aihe, joista on tarkoitus löytää yhteneväisyyksiä käytännön tilanteisiin. Teoriaosuus on rajattu vastaamaan case organisaation tilannetta muutosjohtamisessa havaittujen ongelmien perusteella. Tutkimuksen toimintaympäristöä kuvaava osio avaa tarkemmin tutkittavan organisaation taustaa, jotta ymmärretään paremmin synergiaprojektin sisältö ja sen nykyinen vaihe. Tutkimuksen aineisto ja menetelmät osiossa käydään läpi muutoskyselyn muodostumista ja tuloksissa analysoidaan vastauksissa esiintyneitä mielipiteitä eri näkökulmista. Päätelmät osiossa syvennytään projektin ongelmiin empiirisellä analyysilla yhdistämällä kyselyn tuloksia sekä teoriassa esiintyneitä ongelmia ja niiden ratkaisuja.

Teoria tukee tutkimustuloksia ja havainnointeja selkeästi. Keskeisiä ongelmia olivat muun muassa liian nopea muutostahti, olemassa olevien atk-järjestelmien kankeus, suunnitelmallisuuden puute, tyytyväisyys vallitsevaan tilanteeseen, viestinnän puutteellisuus, selkeän vision puuttuminen, muutosvastarinta työmäärän lisääntyessä sekä projektin ohjaustiimin puute. Kaluston yhdistämisprosessi jatkuu myöhemmin ERP-ohjelmiston valmistuessa, joten tämä projekti oli esivalmistelua eli niin sanottu pilottiprojekti varsinaiselle synergiaprojektille. /Kir10

Tallennettuna: